• Gaming & E-Sports

Preko 36.000 Flash igara

by Marko Sinadinović / 04.02.2020 -> 11:29:09 / 257 views

Početak 2020. godine nije označio samo početak nove decenije i svetlu budućnost u svetu video igara, već i kraj jedne ere, koja je bila deo života i odrastanja mnogih igrača.

31. decembar ove godine je datum koji označava trajni prekid podrške za program poznat kao Flash, u korist upotrebe modernijih standarda, poput HTML5 i Unity. Iako je ukidanje podrške najavljeno još pre 3 godine, mnoge igre bi jednostavno nestale, pošto je samo mali broj developera bio spreman da igru prebaci u novi endžin.

Tako bi sa prekidom podrške nestalo na hiljade mini-igara koje je Flash pokretao, ali se na svu sreću to neće desiti, na čemu se možemo zahvaliti grupi iz projekta Flashpoint. Ljudi iz ovog projekta su do sada uspešno sačuvali preko 36.000 igara, i sve su potpuno besplatne za igranje i na raspolaganju su svakome ko poželi da se priseti ovog važnog delića istorije.

Flash igre danas nisu preterano popularne, ali pre jedno desetak godina i ranije su bile izuzetno igranje, i sajtovi sa njima(Miniclip na primer) su prosto cvetali od poseta. Sada ove naslove možete igrati na Flashpoint sajtu, ali ih ujedno možete i preuzeti, i to sve, što će vam zauzeti preko 290GB prostora.

https://www.youtube.com/watch?v=qrU6RJbeKfo

Marko Sinadinović

Stručnjak za digitalni marketing, gejmer, pijanista i kolekcionar stripova.

Ostavite vaš komentar

Back to top