• Biznis i konekcije

RAD OD KUĆE U DOBA KORONE

BRZO SE PRILAGOĐAVAMO NOVIM USLOVIMA

by Marija Coha / 14.05.2020 -> 11:20:29 / 234 views

 

Kompanije Facebook i Google najavile su da će njihovi zaposleni do kraja godine raditi u svojim domovima, a srpski Krizni štab preporučuje da se, koliko je god to moguće, posao organizuje van kancelarija. Kompanija Better Collective u Nišu takođe se brzo prilagodila poslovanju u novim uslovima.

 

-“Kućna kancelarija” postala je skoro pa uobičajena svar u prethodnim nedeljama, ali će rad na daljinu biti naša realnost i u predstojećem periodu, pošto je to najsigurniji način rada u doba pandemije korona virusa. Naši zaposleni su već upoznati sa konceptom rada od kuće, s obzirom na to da mi u kompaniji Better Collective imamo i tu mogućnost po potrebi. Međutim, imajući u vidu da se ne zna koliko će pandemija potrajati, u cilju zaštite naših zaposlenih, mi smo se potrudili da im omogućimo što bolje uslove za udoban rad od kuće”, kažu u ovoj kompaniji.

„Proaktivnost našeg menadžmenta je ono što mi se, u ovoj situaciji, koja je uznemirila čitav svet, najviše dopala, s obzirom na to da smo krenuli sa radom od kuće pre uvođenja vanrednog stanja. I ne samo da smo zaštićeni na taj način, nego nam je omogućeno da imamo sve uslove za rad od kuće. Meni lično VPN je najznačajnija stavka u celoj priči, a naša IT služba je obezbedila svu potrebnu dokumentaciju i video uputstva.”, Željko Kostić, Junior Developer in QA.

 

U ovoj kompaniji ističu da je jako važno da se zaposleni ne osećaju izolovano ili usamljeno. Važno je da osećaju da imaju podršku i povezanost sa kolegama, kao što je to slučaj kada su zajedno u kancelariji. IT kompanije po pravilu imaju visok stepen fleksibilnosti, i moguće je organizovati rad sa bilo kog mesta, omogućiti skoro uobičajen radni učinak, istovremeno dajući prednost zdravlju i sigurnosti zaposlenih. Zaposleni u Better Collective-u  kažu da se njihov rad nastavio kao i obično, sa jedinom razlikom da sada sa kolegama komuniciraju preko video poziva, umesto uživo.

 

,,Rad u našem timu se nastavio kao i obično. Dobro smo povezani, kako sa kolegama iz Niša, tako i sa kolegama iz drugih kancelarija. Nema velike razlike između rada od kuće i iz kancelarije, osim što češće zakazujemo sastanke i video pozive, kako bismo razmotrili sva relevantna pitanja ili eventualne probleme. Zapravo, smatram da sam vrlo produktivna kada radim od kuće jer imam svu tišinu koja mi je potrebna za sprovođenje različitih pravnih istraživanja.”, kaže Milena Cakić, Compliance Assistant.

 

Međutim, pandemija korona virusa na ovu kompaniju nije uticala samo na to kako će organizovati rad od kuće umesto u kancelarijama, već je donela i druge  zahteve da se brzo prilagode ogromnim promenama na tržištu.

 

 “S obzirom na to da se bavimo affiliate marketingom u oblasti iGaminga, morali smo da uskladimo svoje poslovanje činjenici da su skoro svi tradicionalni sportovi pauzirani ili odloženi. Prilično smo brzo prilagodili sadržaj na našim sajtovima novim uslovima. Pošto, na primer, nema mečeva Premier lige, sadržaj na našim sajtovima nije fokusiran na to, već na e-sport koji je i dalje aktivan. Odlaganje i pauza velikih sportskih događaja doveli su do smanjenja sportskih aktivnosti na klađenje na otprilike polovinu normalnih nivoa. Igrači i dalje mogu da se klade na npr. e-sportove. Ipak, pretpostavljamo da će se svi veliki sportski događaji, osim EURO 2020, vratiti u normalu u drugoj polovini 2020. godine. Radujemo se povratku sportova u kojima svi uživamo, ali ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti ljudi,”

Marija Coha

Ostavite vaš komentar

Back to top