• Gaming & E-Sports

War Thunder

Američka vojska koristi igru za trening oklopnih jedinica

by Marko Sinadinović / 18.05.2020 -> 11:20:30 / 100 views

Tokom pandemije, titula najvećeg žarišta po broju obolelih i preminulih protutnjala je kroz nekoliko zemalja. Trenutno je nosilac SAD i po svemu sudeći, do kraja zdravstvene krize to će i ostati. Ni njihova vojska nije imuna na COVID-19, pa su brojni vojni poligoni širom Amerike ovih dana opusteli. Među njima je onaj u sklopu vojne baze Fort Hood u Teksasu, čije je rukovodstvo poslalo pripadnike jedinice „D Troop“ (6. Eskadrile, 9. Konjičkog puka, 3. Oklopne brigade i 1. Konjičke divizije) svojim kućama da čekaju "dalja naređenja".

No, neprijatelj ne spava i obuka ne sme da trpi, pa tenkisti izvode manevre u virtuelnom okruženju u okviru MMO igre War Thunder. U ovom slučaju, uobičajena četiri člana posade – komandir, nišandžija, punilac i vozač, postaju tenkovski vod koji komunicira putem chata. Tokom igre razmatra se taktički raspored vozila u zavisnosti od terena. Kako nadređeni smatraju, ovo je dobar način da teorija postane "opipljivija".

Pravila igre i dalje važe, tako da tenk M1A2 Abrams (koji bi im inače sledovao u stvarnom životu) mora da se zasluži. Pošto su tenkovske posade relativno skoro počele sa War Thunder-om, za sada se uglavnom tera M2, srednji tenk iz davnih 1930-ih godina čija proizvodnja je obustavljena pred Drugi svetski rat, tako da vozilo nikada nije napustilo rodno tlo.

Marko Sinadinović

Stručnjak za digitalni marketing, gejmer, pijanista i kolekcionar stripova.

Ostavite vaš komentar

Back to top