• Gaming & E-Sports

This War of Mine

Kompjuterska igra postaje deo obrazovnog sistema

by Marko Sinadinović / 18.06.2020 -> 10:44:19 / 101 views

Poljska postaje prva država u svetu koja je u obrazovni sistem zvanično uključila video igru. Naslov tima 11 bit studios, This War of Mine, uvršten je među listu knjiga koje đaci u školama mogu pročitati.

Razlika je što igru neće čitati, već će imati obavezu da je pređu i saznaju sve detalje vezane za njenu radnju i potom na osnovu toga zaraditi ocenu. This War of Mine će na taj način biti dostupan potpuno besplatno učenicima starijim od 18 godina.

Premijer Poljske, Mateus Moravjecki, je povodom ovog istorijskog pomaka izjavio kako video igre mogu odlično dočarati određene doživljaje, i čak bolje i od knjiga. Na ovu odluku se došlo pošto će igre u edukaciji dati povoljne rezultate u vidu širenja mašte učenicima, a ujedno ih bolje motivišu na učenje.

https://www.youtube.com/watch?v=Hxf1seOpijE

This War of Mine je “štivo” po izboru za studente na programima sociologije, etike i istorije, odnosno granama nauka u kojima se iskustva preživelih ljudi najbolje mogu proučavati, gde je 11 bit studios odradio odličan posao. 

This War of Mine opisuje strahote stradanja i preživljavanja kao posledice besnelih ratova, gde fokus nije na elementima borbe, kao u drugim naslovima sa tematikom ratovanja, već se jako prati emocionalni aspekt i stradanje žrtvi rata.

Marko Sinadinović

Stručnjak za digitalni marketing, gejmer, pijanista i kolekcionar stripova.

Ostavite vaš komentar

Back to top